2009 m. sausio 14 d.

Afrikietiškas karis

Čia vėl gi toks receptukas, kurio nebūtina griežtai laikytis. Tad ir mano pateikti kiekiai skiriasi nuo šaltinio. Kadaise gamindavau kiek panašų patiekalą Poulet Coco (afrikietiškai pancuzišką), kuris tesusideda iš svogūnų, pomidorų, kokoso pieno ir vištienos. Tai gi galima laikyti, kad pomidorai, svogūnas ir kokoso pienas yra patys pagrindiniai ingredientai, o su visa kita galima žaisti, įskaitant ir tai, kad vištieną galima pakeisti krevetėmis.

Na, o šiam kariui su vištiena reikės:
šiek tiek alyvuogių aliejaus
1 vid. svogūno
4 česnako skiltelių
500-600 g vištienos (galima ir daugiau)
5 vid. dydžio pomidorų
250 ml kokoso pieno (nesaldinto)
1/2 citrinos sulčių
1 lauro lapo
2 a.š. kario
~2 v.š. cukraus (ar pagal skonį)
1/2 a.š. druskos (ar pagal skonį)
Pasirinktinai: kajeno pipirų kas mėgsta aštriau

Pasiruošiu pomidorus, susmulkinu svogūną, nusilupu česnaką, supjaustau vištieną.

Įkaitinu šiek tiek aliejaus, suberiu svogūną ir lauro lapą. Kepinu ~5 minutes ir tik tuomet įspaudžiu česnaką, nes jis greičiau kepa ir dar kaitinu ~5 minutes. Tuo tarpu nusilupu pomidorus.

Juos kiek supjaustydama sumetu į keptuvę. Įberiu kario, druskos, cukraus. Keletą minučių kepinu toliau vis pamaišydama.

Sudedu vištieną, pamaišau, uždengiu keptuvę dangčiu ir pamirštu ją ~10 minučių. Tada nudengiu dangtį, pamaišau ir vėl pamirštu ~ 10 minučių.

Supilu kokoso pieną, įspaudžiu citrinos sulčių, pabarstau kajeno pipirų ir vėl palieku keptuvę 5-10 minučių. Tuomet paragauju ar netrūksta druskos/cukraus ir jei jaučiu reikia, įmaišau papildomai.
Patiekiu su ryžiais. Skanaus!!!

1 komentaras:

Bri rašė...

Kaip skanu (mm), labai mėgstu curry vištieną, dabar dar sunkiau bus išlaukti pietų pertraukos :))