2009 m. vasario 7 d.

Šokoladinis ganašas

Reikės:
250 g juodo susmulkinto šokolado
250 ml 35% grietinėlės
~ 15 ml romo (pasirinktinai)

Dvigubame puode su verdančiu vandeniu įkaitinu grietinėlę, pakanka kad butų karšta, nereiktų užvirinti. Tuomet įmaišau šokolado drožles, joms ištirpu ipilu romo. Nukeliu indą su ganašu nuo vandens ir palieku atvėsti. Kai hanašas lieka šiek tiek drungas, galima aplieti tortą / pyragą.

P.S. Taip pat šį ganašą galima atšaldyti, jam sustingus išplakti mikseriu, taip gauname purų šokoladinį kremą, kuriuo galime naudoti kaip pertepimą tortui ar puošimui.
P.P.S. Panaudojus baltajį šokoladą, gausime baltą ganašą.

Komentarų nėra: