2009 m. spalio 28 d.

Miso sriubytė

Nors kino ir sriubytės vakaras laukia rytoj, šiandien šiokia tokia repeticija :-)

Apsilankius japonų restoruose, nepraleidžiu progos paragauti tradicinės miso sriubytės. Na ir kaip jau tapo pas mane įprasta, ką skanesnio atradus, norisi ir pačiai išmokti pasigaminti, tad kiek pašmirinėjus po internetą, supratau, kaip ir pats gaminimas parodė, kad ją pasigaminti kaip du kart du. Tereikia tinkamų ingredientų, o jie ir buvo man didžiausia kliūtis. Prekybos centruose nerasite 3 iš 4 pagrindinių ingredientų. Pasirodo, juos visus galima rasti Vilniuje esančioje specializuotoje parduotuvėlėje Skonio studija. Ir šiaip verta ten apsilankyti tiems kas kiek daugiau praleidžia laiko virtuvėje ir mėgsta gurmaniškus dalykėlius.

Tad 4 neperdičkėms porcijoms reikės:
4 puodelių vandens (1L)
2 v.š. daši granulių
3 v.š. sojos (Miso) pastos
~1-2 v.š. džiovintų jūros dumblių
~200g tofu, supjaustas gabalėliais


Užviriname vandenį su daši, sumažinę ugnį įmaišome sojos pastą, sumetam dumblius, tofu. Paverdam dar keletą minučių ir sriubytė paruošta! Lengviau nebūna! :-))

Sojos pasta suteikia tiek skonį tiek sūrumą, tad kiekį galima koreguoti pagal save. Žinoma, taip pat tofu ir dumblių kiekiai gali būti keičiami. Galima sriubytę paskaninti grybukais ir/ar svogūnų laiškais.

Restoranuose ją patiekia dvejopai, vieni paprastai kaip sriubytę su šaukštu, kiti - kaip sultinį, geriama tiesiai iš puodalio, o pagaliukų pagalba tenka išsigraibyti tofu ir dumblius.

Puikiai tinka šaltą vakarą :-)
Skanaus!!!

P.S. Beje, užpilamos Miso sriubytės galima rasti IKI parduotuvėse ;-)

4 komentarai:

Žalia Varna rašė...

Taip, taip užpilama miso sriubytė iš IKI tikrai nebloga :) O dar ekologiška... Tik kaina kandžiojasi, be akcijos 16 litų, brangoka... O Tavo sriubą įtraukiu į greitai-pagaminti sąrašą :)

Vita rašė...

Tai skanių įspūdžių! ;-)

Asta rašė...

Naujas mano ragautas stebuklas :) Šita galim palikti mergaitiškiems vakarėliams, nes namie tokios nepaskanausiu...

Vita rašė...

:-)
Sakyčiau bręsta reikalas mergaičių vakarėliui :-)