2010 m. birželio 11 d.

Bruschetta

Karštą vasaros dieną nieko nesinori arba tik labai kažko lengvo ir gaivaus. Tam puikiai tinka itališki sumuštinukai - bruschetta su pomidorais.

Reikės:
keletą pomidorų
mažo svogūno (arba česnako skiltelių, bet man labiau patinka svogūnas)
šiek tiek baziliko, geriausia šviežio
druskos, juodųjų ir kvapniųjų pipirų - pagal skonį
alyvuogių aliejaus
šviesios duonos



Paskrudinu duoną orkaitėje. Galima duonos riekes pašlakstyti aliejumi, įtrinti česnako, bet aš to paprastai nedarau.
Pomidorai, svogūnas, baziliko lapeliai susmulkinami ir viskas sumaišoma. Pabarstau prieskoniais, druska, pašlakstau aliejaus, vėl viską sumaišau ir ragauju ar truksta druskytės, pipiriukų.

Geriausia iškarto valgyti pomidorus uždėjus ant paskrudintos duonos, kitaip duona praras traškumą.

Skanaus!!!

Komentarų nėra: