2010 m. rugsėjo 12 d.

Špinatų salotos



Dviem porcijom reikės:
2 pakelių mažųjų špinatų (po 50g)
2 a.š. raudonojo vyno acto
1 a.š. obuolių acto
1 a.š. alyvų aliejaus
1 a.š. cukraus (rudo / balto)
sauja pakepintų kedro riešutų arba skiltelėmis smulkintų migdolų
saujelė pakepintų sezamo sėklų
sauja džiovintų spanguolių arba vyšnių
Roquefort sūrio arba kito su mėlynu pelėsiu
Ištirpinu cukrų acto ir aliejaus mišinyje. Padažą užpilu ant špinatų, užberiu sezamo sėklas, riešutus ir spanguoles. Gabaliukais paskirstau sūrį.
Skanaus!!!
Idėja iš allrecipes.com
P.S. Skiltelėmis pjaustytus migdolus perku supermarketuose supakuotus į mažus maišelius, kuriuos randu prie saldėsiams skirtų priedų. Kartą pirkau sveriamus migdolus iš prieskonių kioskelio prekybos centre. Teko mesti lauk, nes jie net tik kvepėjo visais prieskoniais kokiais tik įmanoma, bet ir jų skonis nepriminė migdolų :-)
P.P.S. Riešutus ir sezamo sėlkas apskrudinu orkaitėje vos keletą minučių, 180C temperatūroje.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Galbut, Turite koki recepta su grybais, kokie prie ju yra naudojami prieskoniai?