2018 m. sausio 13 d.

Pusrytiniai obuolių sumuštiniai

Šiuo metu draugo vaikas šiuos sumuštinius įvertinęs, kaip Nr. 1. Ir tai puikus būdas sunaudoti jau kiek padžiuvusią duoną.




Keletai sumuštinių reikės
- 4 neperdidelių obuolių, juos supjaustyti ~1cm gabaliukais
- ~1/3 puodelio cukraus ir tiek pat vandens, jei obuoliai saldūs, tai mažiau, jei rūgštūs - kiek daugiau cukraus
- 1 a.š. cinamono
- pora šaukštų sviesto
- sumuštinių duonos / batono / baltos duonos / balto pyrago.
- 1 kiaušinis
- ~ pora šauktų pieno
- 1 a.š. cukraus



Pirmiausiai reiktų pasiruošti obuolius ir susipjaustyti duoną/pyragą į riekes.

Vienoje keptuvėje kaitinti cukrų kartu su vandeniu, kol virdamas vanduo išgaruos ir cukrus pradės karamelizuotis. Pradėjus kaitinti, pamaišykite, kad ištirptų cukrus.



Kol cukrus su vandeniu verda, gaminasi karamelė, suplakti kiaušinį su pienu ir šaukšteliu cukraus. Duonos riekes pamirkyti kiaušinio plakiny ir pakepinti keptuvėje su sviestu.
Jei duona/pyragas yra šviežūs, tai galima tiesiog nemirkytas riekeles paskrudinti ant keptuvės su sviestu. Taip pat neretai taip darau, jei gaminuosi tik porą sumuštinių sau, nes gaila mesti lauk beveik nepanaudoto kiaušinio. O tokiam kiekiui kaip matyti nuotraukoje suandojau visą kiaušinio plakinį.


Kai lydomas cukrus paruduoja, įmeskite vieną šauktą sviesto, labai išlėto jį išmaišykite toliau kaitindami. Jei paskubėsite išmaišyti, cukrus vietomis sukietės. Išmaišius sviestą suberkite obuolius ir vieną kitą minutę nemaišydami toliau kaitinkite ant vidutinės ugnies. Po to atsargiai pradėkite maišyti. Jei paskubėsite, vėl gausite sukietėjusio karamelizuoto cukraus gabalus. Pagardinkite cinamonu. Obuoliams kiek suminkštėjus galite jau dėti ant paskrudintos duonos.

Labai skanu tokie sumuštiniai su ledais :)

Skanaus!


Komentarų nėra: