2018 m. sausio 19 d.

Vištienos troškinys sviesto ir grietinėlės padaže


Tai pavyzdys, kai iš labai paprastų produktų galima pagaminti nepaprastą patiekalą.


Dviejų porcijų produktai:
- 2 vištos ketvirčiai
- 2 svogūnai
- 1 morka
- 2 česnako skiltelės
- ~50g sviesto
- šiek tiek miltų
- 200-250g grietinėlės, nesvarbu kokio riebumo
- šiek tiek lašinukų ar kiaulienos šoninės
- 1 ar 2 kubeliai sultinio
- čiobrelio, petražolių, raudonėlio, baziliko, poros lauro lapų, kitaip  tariant provanso žolelių išskyrus rozmariną
- druskos ir pipirų
- verdančio vandens
- bulvės garnyrui


Smulkintus svogūnus, morkas ir lašinukus pakepinu su sviestu. Paprastai pirma pakepinu svogūnus su lašinukais, o tuomet sudedu ir morkas. Kepinant svogūnus niekada neuždengiu keptuvės, nes noriu, kad svogūnai keptų, o ne pradėtų troškintis.



Svogūnams ir morkoms iškepus, vištienos ketvirčius apvolioju miltuose ir paskrudinu keptuvėje su sviestu. Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180C.


Viską sudedu į puodą troškinimui, apibarstau žolelėmis. Nebūtina sudėti visas, tiesiog naudokite tą ką turite. Patrupinu sultinio kubelius. Užpilu verdančiu vandeniu beveik, kad apsemtų. Pašaunu į karštą orkaitę, apatinį lygį.




Troškinu 1.5 - 2 valandas. Puodą geriau neuždengt aklinai, kad kažkiek garuotųsi. Įpusėjus laikui apverčiu ketvirčius. Likus pusvalandžiui supilu grietinėlę į puodą. Paskanauju ar netrūksta druskos. Jei baigus troškintis matau, kad padažo perdaug, atskirai keptuvėje nugarindama sutirštinu padažą.




Turint puodą, kuris tinka tiek kaitinti ant viryklės, tiek orkaitėje, galima viską daryti tame pačiame puode. Tokiai nedideliai porcijai turiu puodą tinkantį tik orkaitei ir jo negalima kaitinti ant viryklės, todėl pirma kepinu viską ant keptuvės, o po to sudedu į troškinimo puodą. Kita vertus troškinį galima virti tik ant viryklės, nenaudojant orkaitės.


Vėliau kažkada padarysiu atskirą įrašą apie bulves, o dabar trumpai:
Suketvirčiuotas bulves apverdu sudytam vandeny 10-15 minučių. Apvirtas bulves suberiu į blėką, apšlakstau aliejumi arba apvolioju žąsies ar anties taukais. Apibarstau žiupsneliu druskos ir rozmarinais. Kepu orkaitėje su vėjeliu 200-220C apie 20-25 minutes.

Skanaus!

Komentarų nėra: