2008 m. gruodžio 20 d.

Burokėlių sriuba su jautiena


Plius minus šešioms porcijoms reikės:
2 didelių virtų burokėlių (~500g)
~500g jautienos
1 vidutinio dydžio saldžios bulvės arba 2 paprastų bulvių
1 vidutinio dydžio svogūno
1 vidutinio dydžio morkos
1 1/2 l vandens (2l - tam kas mėgsta labiau skystas sriubas)
~2 v.š. aliejaus arba sviesto
3 sultinio kubelių (vištienos arba jautienos)
2 v.š. pomidorų pastos
~ 10 saldžiųjų pipirų
~ 10 karčiųjų pipirų
keletą lauro lapų
druskos pagal skonį
grietinės pagardams

Ruošdama sriubas kone visada pirmiausia pakepinu susmulkintus svogūnus su aliejumi arba sviestu. Su sviestu kiek skaniau, bet su aliejumi sveikiau.

Kol svogūnai gražiai skrunda ant labai silpnos ugnies, o vanduo kaista, supjaustau jautieną kasnio dydžio gabalėliais. Sutarkuoju morką, burokėlius. Susmulkinu bulves.

Į verdantį vandenį sumetu sultinio kubelius, mėsą, bulves, morką, o taip pat ir pakepintus svogūnus. Prieskonius ir druską. Kai vėl užverda, sumažnu ugnį. Nuolat ragauju sūrumą ir ne tik sūrumą, jei norisi papildomai paprieskoniauju.

Kai mėsa ir bulvės būna jau išvirusios, įmaišau burokėlius ir pomidorų pastą. Vėl užvirinu.

Skanaus!

Komentarų nėra: