2008 m. gruodžio 20 d.

Kučiukai (tikri)

Na ką, šį kartą kepiau tikrus šližikus, be kiaušinio, pieno ir sviesto.
Naudojau:
3 1/2 puodelio miltų (840ml) + pabarstymui
1 1/4 puodelio vandens (300ml)
2 v.š. aliejaus (30ml)
5 v.š. cukraus
1/2 a.š. druskos
10g mielių (ne sausų) (1/10 paklio)
sauja aguonų

Ištirpinau cukrų ir druską įkaitintame vandenyje, į kurį taip pat įmaišiau porą šaukštų miltų. Kad miltai gražiai vandyje išsimaišytų, pirmiausia sumaišiau su nedideliu kiekiu vandens, gavus vientisą masę, įmaišiau į likusį vandenį. Taip dariau todel, kad mielės ne tik pliku cukrumi pasimaitintų. Tuomet ištirpinau mieles.


Miltus, kaip visada, persijojau.

Viską - vandenį su mielėmis, aliejų ir miltus supyliau į duonkepės indą ir minkymo darbą palikau atlikti duonkepei (smulkiau žiūrėti į http://vitossandeliukas.blogspot.com/2008/12/liikai.html)

Aguonas įmaišiau formuojant šližikus.

Tešla nebūna labai patogi, nes gan lipni, tačiau kučiukai bus purūs ir sudžiuvę traškūs.
Kepu 180C temperatūroje, orkaitės viršuje, kol gražiai paruoduoja.

Niam niam!! :-)


P.S. Beje, kalbant apie mieles. Nuspirkus naują pakelį jį siūlu padalinu į 10 dalių ir padedu į šaldymo kamerą. Pjaustant mieles su peiliu, jos trupa.
Prireikus sušalusį gabaliuką šiek tiek palaikau kambario temperatūroje, kol susikuičiu visą kitą, tačiau nieko blogo nenutiks jei į šiltą (ne karštą) pieną/vandenį įdedam ir tiesiai iš kameros.

1 komentaras:

Mantė rašė...

Iš tikrųjų norėjau padėkoti už receptą, tikrai pravertė per Kalėdų įkarštį :) Deja, tik po švenčių atradau, kad ir kūčiukams formuoti yra greitas būdas: iškočioji tešlą į 1cm storio lakštą, supjaustai skersai išilgai ir apibarstai miltais, tada beri į tinklinį maišelį, pakratai ir suberi į skardą. Gal kam bus naudinga, radau čia: http://jokuboreceptai.lt/receptai/kuciukai/)