Na, pas mus šeimoje kučiukus įprasta vadinti šližikais, tad taip ir pavadinau :-)
Taip pat paprastai šližikų tešlą minkydavau rankomis ir ingredientų kiekius dėdavau taip kaip jausdavau (su mamos pagalba) ir aguonas įmaišydavom tik formuojant pačius šližikus, tačiau šį kartą išmėginau duonkepę ir tikrai neblogai išėjo. Receptą naudojau beveik tokį patį kaip baltam naminiui pyragui kepti duonkepėje (pyragui naudoju mažiau cukraus ir be aguonų).
Tai gi naudojau:
1 1/4 puodeli0 pieno (300ml)
3 2/3 puodelio miltų (880ml) + pabarstymui (miltus persijoju)
6 v.š. cukraus (90ml) (pyragui naudoju 3-4 v.š.)
~10g mielių (1/10 pakelio)
1 vid. dydžio kiaušinį (kitą kartą dėsiu dar porą trynių)
~40 g. sviesto (kitą kartą naudosiu aliejų)
žiūpsnį druskos (1/4 a.š. su kaupu)
keletą šaukštų aguonų
Pieną įkaitinau mikrobangėje beveik iki vyrimo, ištirpinau cukrų ir druską. Pienui atvėsus ištirpinau mieles. Į duonkepės formą supyliau paruoštą pieną, miltus, sviestą ir įjungiau programėlę. Beje, sviestą galima ištirpinti šiltame piene.
Čia turiu pasakyti, kad pas mane yra tik tešlos išminkymo programa ir nėra išminkymo programos kartu su kildinimu, tad įjungiau "basic" (3 val.). Tuomet iki programos pabaigos likus gerai valandai duonkepę išjungiau, kad nepradėtų kepti pyrago.
Štai tokios konsitencijos turi būti tešla.
Beje, aguonas supyliau kepyklei supypsėjus (t.y. po ~15min).
Šiaip miltų kiekis gali kiek laviruoti priklausomai nuo kiaušinio dydžio, miltų birumo ir t.t.. Jei matau, kad tešla persysta, užberiu papildomai miltų.
Taip pat paprastai šližikų tešlą minkydavau rankomis ir ingredientų kiekius dėdavau taip kaip jausdavau (su mamos pagalba) ir aguonas įmaišydavom tik formuojant pačius šližikus, tačiau šį kartą išmėginau duonkepę ir tikrai neblogai išėjo. Receptą naudojau beveik tokį patį kaip baltam naminiui pyragui kepti duonkepėje (pyragui naudoju mažiau cukraus ir be aguonų).
Tai gi naudojau:
1 1/4 puodeli0 pieno (300ml)
3 2/3 puodelio miltų (880ml) + pabarstymui (miltus persijoju)
6 v.š. cukraus (90ml) (pyragui naudoju 3-4 v.š.)
~10g mielių (1/10 pakelio)
1 vid. dydžio kiaušinį (kitą kartą dėsiu dar porą trynių)
~40 g. sviesto (kitą kartą naudosiu aliejų)
žiūpsnį druskos (1/4 a.š. su kaupu)
keletą šaukštų aguonų
Pieną įkaitinau mikrobangėje beveik iki vyrimo, ištirpinau cukrų ir druską. Pienui atvėsus ištirpinau mieles. Į duonkepės formą supyliau paruoštą pieną, miltus, sviestą ir įjungiau programėlę. Beje, sviestą galima ištirpinti šiltame piene.
Čia turiu pasakyti, kad pas mane yra tik tešlos išminkymo programa ir nėra išminkymo programos kartu su kildinimu, tad įjungiau "basic" (3 val.). Tuomet iki programos pabaigos likus gerai valandai duonkepę išjungiau, kad nepradėtų kepti pyrago.
Štai tokios konsitencijos turi būti tešla.
Beje, aguonas supyliau kepyklei supypsėjus (t.y. po ~15min).
Šiaip miltų kiekis gali kiek laviruoti priklausomai nuo kiaušinio dydžio, miltų birumo ir t.t.. Jei matau, kad tešla persysta, užberiu papildomai miltų.
5 komentarai:
(1/4 a.š. su kaupu) - kaip atmatuoti tokį kiekį? :D
Na būna matuoklių - šaukštelių, pvz.: http://www.williams-sonoma.com/products/cw250/popup.cfm?tool=vLarger&thissku=7078900
Jų neturint tiesiog imčiau gerą žiūpsnį druskos iš akies ;-)
Vat va šituos mes ir pajamsim Kalėdom ;)
O kiek ju cia gaunasi? nes man reeikia pora kilogramu padaryti i mokykla. Randames Maskvoje. Bukite gera, atsakykite skubiai.
Sveiki, na vien jau iš kiekių galima pasakyti, kad gaunasi nepilnas kilogramas.
Rašyti komentarą