2009 m. liepos 5 d.

Nesaldūs sausainukai su prieskoniais


Na ką, šį kartą įdėjų buvo semiamasi iš mano mėgstamiausios knygutės "Cookies". Smagu tai, kad darant šiuos sausainukus galima nukrypti į kairę ir į dešnę kalbant apie prieskonius :-) mes tam ir nenusižengėm :-)
~ 80-čiai sausainukų reikės:
2 1/2 puodelio miltų
1 1/2 puodelio tarkuoto Cheddar sūrio (gali būti ir kitoks)
225 g (arba 1 puodelio) sviesto
2 trynių ir 1 kiaušinio
Prieskoniai:
2 a.š. kario
keletas svogūnų laiškų
2-3 v.š. kmynų
Pagal originalų receptą reiktų dėti tik 2 trynius, tačiau mum pasirodė mažoka, taip pat dvigubai daugiau kario, vietoj svogūnų laiškų svogūnų sėklų, taip pat aguonų, kurios čia man labai patiktų, deja greituoju būdu mes jų neradom, ir vietoj kmynų - kuminas, nemaltas, kuris tik užbarstomas. Turėjau malto ir jį panaudojau.
Kq keisiu prieskoniuose kitą kartą? Nedėsiu kario, malto kumino, nepagailėsiu kmynų :)

Ant kiek supjaustyto kambario temperatūros sviesto užpyliau miltus ir karį. Ranka traiškiau sviestą su miltais tol kol gavau gražius trupinius.

Į miltų masę įmaišiau tarkuotą sūrį, susmulkintus svogūnų laiškus ir kmynus.


Galiausiai įmaišiau šiek tiek išplaktus kiaušinius ir trupinius suminkiau į gniutulą, kuris valandai ar daugiau paliekamas šaldytuve.

Padalinus tėšlą į 2-3 dalis iškočiojame iki 3-5mm storio ir išpjaustom norimas formeles. Sausainukus kepiau 190C temperatūroje, nedaugiau kaip 15 minučių viršutiniame lygyje.

Labai skanūs ir trapūs sausainukai prie alučio ir ne tik :-)

Šaltinis:




P.S. Ačiū, Jurgita, už pagalbą ir smagią kompaniją!

P.P.S.

1 puodelis - 240ml

1 v.š. - 15ml

1 a.š. - 5ml

Komentarų nėra: