2010 m. vasario 16 d.

Mieliniai blynai




1 puodelis pieno
10g šviežių mielių arba 1 1/2 a.š. sausų
3 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
1/2 a.š. druskos
1 1/2 puodelio ir dar 2 v.š. miltų (arba tiek miltų, koks jum patinka tešlos tirštumas)
1 kiaušinis
Man patinka tiršta tešla - stori blynai ir šiek tiek salstelėję.

Pašildau pieną, ištirpinu cukrų, druską, mieles. Neįkaitinkite pieno, pakanka, kad būtų šiltas, kitaip žus mielės. Įmaišau miltus, kiaušinį. Palieku šiltai kilti. Iš šio kiekio tešlai iškilus dvigubai gaunu dvi keptuves blynų.
Sočių užgavėnių!!!

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

O kiek laiko turi kilti tešla?

Vita rašė...

Laba,
tai priklauso kiek šiltai tešla laikoma. Jei tiesiog kambaryje, gali tekti ilgiau lukterti (keletą valandų), jei orkaitėje (pravertoje ir įjungus retkarčiais minimalų kaitinimą - 50C, kad neviršytų 35C) gaunasi panašiai apie valandžiukę, galima ir ilgiau.