2011 m. liepos 14 d.

Raudonųjų serbentų šerbetas

Jūs nepatikėsite, kokie gali būti skanūs ir gražūs ledai iš raudojųjų serbentų! Nesuprantu, kaip galima šios uogos nevertinti! Makaluoju visokius šerbetus su prašmatniausiais vaisiais ir tai nevisada skaniai gaunasi, o čia še tau! Iš paprasčiausios uogos, kurios dažniausia pilna darže, nes niekas jos itin nemyli... :-)



Nors ir dariau pirmą kartą, negaliu nepasidalinti:


panaudojau beveik 1L raudonųjų serbentų (tūris su kekėmis)


apelsinų sulčių (pyliau tiek, kad plaktuve suplakus siekė 1250ml)


cukraus (bijau pameluoti, bet lyg ir ~1/2 puodelio, vėliau įrašysiu tiksliau), bėriau, plakiau ir ragavau, kad būtų saldu (skanu), gal net kiek saldžiau nei norėtųsi, nes atšalus saldumas jaučiasi mažiau.



Suplakus, gavosi labai skanus kokteilis, kurį galima būtų apsilaižius gerti ir taip! Bet mano tikslas buvo šerbetas. Supyliau viską į ledų aparatą ir palikau maišyti pusvalandžiui ir kiek daugiau, kol ledai pradėjo lipti per viršų, o ir maišyklė nebesisuko...




Kad šerbetas būtų kietesnis, palaikau bent kelias valandas šaldyklyje.




Skanaus!!!



3 komentarai:

Indrė rašė...

Tikrai, kad super atrodo!

Egle B rašė...

Geras raudonųjų serbentų sunaudojimo būdas. Reiks pasiūlyt mamai, sode serbentai lūžta nuo uogų. O Šveicarijoj, pvz mažytė dėžutė virš 10 litų kainuoja, egzotika...

Klara rašė...

Mmm... Tik pamačiau ir užsinorėjau :D
_____________________
lif-agny.blogspot.com