2009 m. liepos 7 d.

Kreminis sūris papuošimams


Noriu pasidalinti nuostabiu kremuku, labai skaniu ir paprastu, gaiviu ir puikiai tinkančiu puošimui :-)
Tam reikia
Philadelphia kreminio sūrio (klasikinio)
Cukraus pudros pagal skonį (ragaukite)
Vaisių ar citrinos sulčių

Į du pakelius šaldytuve atvėsinto sūrio (viso 250g) šaukštu įmaišiau maždaug tris šaukštus pudros ir dvi sutrintas neperdičkes braškes. Su tiek cukraus gaunasi saldus bet neperdaug kremukas, tad pakankamai gaivus ir puikios spalvos :-) Braškių tik dvi, kitaip kremukas bus per skystas. Kai viską gerai išmaišiau šaukštu šiek tiek paplakiau su mikseriu minutę-dvi, neilgiau tam, kad nesusidarytų sviestas. Paruoštą kremuką vėl atvesinau šaldytuve.

Spalva ir skonis puikiai tiko prie labai šokoladinių keksiukų :-)

Jei norime citrininio, tuomet reiktų nedaugiau kaip porą šaukštų citrinos sulčių, o jei nebijote "netolygaus" kremo, šiek tiek patarkuotos citrinos žievelės.

Ačiū Jurgita! ;-)

1 komentaras:

Vita rašė...

Galiu pridurti, kad kremukas išsilaikė puikiai, neišskydo net šiltoje patalpoje. :-)