2009 m. rugpjūčio 13 d.

Klasikiniai brown'iai

Jei norite kažko bebrotiškai saldaus ir šokoladinio, šis receptas kaip tik jums :-)

Gal ne visi žino kas tie brown'iai... tebunie rudžiai, tai amerikietiškos kilmės labai šokoladiniai, šlapi, kiek guminiai, plokšti pyragaičiai su traškia cukrine plutele viršuje, bet minkšti viduje. Beje, labai nesunkiai pagaminami.

Reikės:

~225g sviesto
3 puodelių cukraus
1 v.š. vanilės ekstrakto
4 kiaušinių
1 1/2 puodelio miltų
1 puodelio grynos kakavos
1/2 a.š. druskos
~1 puodelio juodo šokolado gabaliukų

Kol lydomas sviestas, sijojant sumaišau kakavą su miltais, taip pat druską.
Išlydytą sviestą išmaišau su cukrumi ir vanilės ekstraktu.


Į sviesto mišinį įplaku kiaušinį. Tik gerai išplakus pirmą, įmušu kitą ir taip visus keturius.


Į plakinį įmaišau miltus.


Ir galiausiai įmaišau šokolado gabaliukus. Čia naudojau smulkintą konditerinį juodą šokoladą, o šiaip galima nusipirkti šokoladinių čipsiukų.



Šokoladinę masę paskirstau ant kepimo skardos ir pašaunu į įkaitintą orkaitę, kepu 175C temperatūroje. Mano skarda nemaža, kažkur 33x45cm , tad išeina gan plonas rudis, todėl kepiau 25 minutes. Jei skarda būtų apie 20x30cm, reiktų kepti 35minutes. Jei kepsite ilgiau, rudis taps sausas.
Dar šiltas rudis skanu su ledais, o atvėsinus galima paskaninti sūrio kremu (puikiai tiktų šis http://vitossandeliukas.blogspot.com/2009/07/kreminis-suris-papuosimams.html). Na, o aš šį kartą paskaninau riešutų sviesto kremu.

Kremui naudojau:

1 indelį (1 1/3 puodelio arba 350g) riešutų sviesto
1 puodelį cukraus pudros
~100g sviesto


Kad lengviau būtų gamintį, visi produktai yra kambario temperatūros.
Su mikseriu išmaišau sviestą su riešutų sviestu, tol kol nesimato sviesto gabaliukų.


Poricijomis įplaku cukraus pudrą.


Kremuką užtepu ant rudžio ir supjaustau gabaliukais.



Skanaus!!!


P.S.
Puodelis 240ml
Valgomasis šaukštas 15ml
Arbatinis šaukštelis 5ml

Komentarų nėra: