2015 m. liepos 19 d.

Vafliniai čirviniai blynai


Prieš keletą metų viešbutyje pusryčiams buvo patiekti čirviniai blynai, bet ne šiaip sau, o patiems išsikepti. Nužiūrėjus tešlos tekstūrą ir paragavus supratau, kaip namuose šiuos blynus pakelti į kitą lygmenį. Pasidalinsiu tuom, ką man pavyko suregzti, kas man ir vaikam išties patinka, tik tuomet ragauti blynai buvo geroookai saldesni ir daug daugiau sviesto.


Taigi, dviem porcijom reikės:
- 2 kiaušinių
- 4 v.š. cukraus
- žiūpsnelio druskos
- 7 v.š. miltų (matavimo šaukštai, jei naudosite paprastą šaukšta, pasemkite su nedideliu kaupu)
- 40 g sviesto
- 4 v.š. arba 60 ml pieno

Kiaušinius, cukrų ir druską su mikseriu suplakti iki putų. Išlydžius sviestą įplakti į kiaušinius. Įplakti miltus, galiausiai pieną. Kepkite įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje.

Produktų kiekius galite plius minus varijuoti, tik sviesto nemažinkite, kitaip prikeps. Taip pat sviestas suteikia traškumą. Jei matysite, kad blynai išeina per kieti, įpilkite daugiau pieno, bet nepadarykite per skystos tešlos.

Skanaus!!!

Komentarų nėra: