Reikės:
270g irisų
60g sviesto
3 v.š. (45ml) pieno
120g zefyrų Marshmallow (nesvarbu ar maži ar dideli)
6 puodelių (~270g) pustų kviečių
Anksčiau naudodavau tiesiog paprastus lietuviškus irisus, bet paskutiniaisiais metais labai sunku juos rasti įprastuose prekybos centruose. Laimei, jiems yra ir užsienietiškų pakaitalų.
Ant silpnos ugnies irisai išlydomi kartu su sviestu ir pienu. Galiausiai į karamelę įmaišomi ir išlydomi zefyrai.
Karamelinė masė sumaišoma kartu su pūstais kviečiais ir viskas išpilaa į kepimo formą, su šaukštu ar rankomis supresuoju. Patariu naudoti silikoninę formą, iš jos labai lengva išimti sukietėjusius kukuruziukus. Jei naudosite skardą, išklokite ją kepimo popieriumi, kad būtų lengviau išimti skanėstą.
Kukuruzikams atvėsus, galima pjaustyti ir smaguriauti.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą