2018 m. lapkričio 24 d.

Krevetės paprastai ir aštriai

Kaip visada, gėris slypi paprastume.




Tai labai paprastas krevečių užkanžio receptas. Tik aštrus.

Reikės:

  • nevirtų krevečių tiek, kad keptuvė nebūtų pilna. Jei karališkos - ~16 vienetų
  • alyvuogių aliejaus
  • 1 aštrus šviežias čili pipiras
  • 2-3 česnako skiltelės
  • sauja šviežių kalendrų
  • maltų pipirų (juodųjų ir kvapniųjų)
  • žiupsnis druskos

Kalbant apie krevetes, aš rekomenduoju visada naudoti tik nevirtas krevetes, atšaldytas ar šaldytas, bet svarbu nevirtas. Kaip atskirti? - Jos pilkos. Gal ir brangesnės, bet tikrai skanesnės.


Pasiruošiu prieskonius, nes vėliau nebus kada. Supjaustau griežinėliais čili ir česnakus. Atsisikiriu kalendros lapelius. Šioj fotosesijos pamiršau, bet paprastai labai nedaug pasmulkinu kalnedras.



Įkaitinu keptuvę, šliūkšeliu aliejaus. Vėliau, jei pasirodo per sausa, dar užpilu aliejaus. Ant vidutinės ugnies minutę kitą pakepinu česnakus kartu su čili. Sumetu krevetes ir maišant kepinu ne daugiau  kaip3 minutes. Prieš pabaigą ar išjungus jau ugnį pabarstau pipirų ir druskos. Prieš serviruojant užbarstau kalnedrų lapelių. O serviruoti galima ir tiesiai iš keptuvės.


Skanaus!

P.S. Nuotraukos yra viena,  o še tau ir realybė. Užkandus, štai kas sekė po to :-)





Komentarų nėra: