Keksiukam naudojau šį receptą: http://vitossandeliukas.blogspot.com/2009/04/labai-sokoladinis.html
Naudojau keksiukų formelę, kurios dugno skermuo 6cm. Na, o masės pyliau plius minus tiek kaip kad matosi nuotrakoje žemiau, kuo daugiau pripilsi, tuo daugiau išlips į viršų bekepant.
Įkaitinusi orkaitę iki 175C kepiau 20min antrame nuo viršaus lygyje. Keksiukai gražiai išsipūtė.
Iš recepte pateikto kiekio gavau 20 keksiukų.
Paruošti kelionei :-)
Puošiau ganašu (receptą galima rasti čia http://vitossandeliukas.blogspot.com/2009/02/sokoladinis-ganasas.html). Kad gauti keksiukus aplietus šokoladu juos tiesiog merkiau į kiek jau atvėsintą ganašą, bet dar skystą, tačiau pakankamai tirštą, kad nenuvarvėtų. Na, o tortams aplieti geriau dar šiltas, kad tolygiau pasidengtų.
Padengus šokoladu, keksiukų sutrukinėjimai išsilygino ir praktiškai nebuvo matyti.
4 komentarai:
Gražiai atrodo, čia iš tos knygutės kur dešinėje švyti, ar ne? :) O iš kur tas daiktas keksiukų kelionei? Aš irgi dažnai vietoje gimtadienio torto iškepu mažų "tortukų", tada niekas taip ir nesužino, kad ragavau - bo nebūna prapjauta :))
Dekui :-)
Oi... iki knygutes puosmenu man dar reiktu pribresti, bet ji mane ikvepe cupcake'ams! :-)
"Daikta" pirkau ThomasPhilips, labai pravercia gabenti gardesius ;-)
Maciau tavo keksiukus, labai mieli, ypac tie alyviniai ;-)
OI KOKIA SAUNUOLE...kaip grazu...
Aciu aciu :-)
Rašyti komentarą